Weekblad deGouda digitaal

Groot onderhoud aan de Spoortunnel

#Gouda – De gemeente Gouda gaat groot onderhoud aan de Spoortunnel uitvoeren wat voornamelijk van technische aard is. De tunnel lekt op diverse plaatsen, de dilatatievoegen en het metselwerk zijn in slechte staat, de leuningen moeten geschilderd of vernieuwd worden en de verlichting kan een upgrade gebruiken. De werkzaamheden die worden uitgevoerd moeten bijdragen aan het in oude staat herstellen van de tunnel.

Na diverse bijeenkomsten met onder meer belanghebbenden is de gemeente aan de slag gegaan met de voorbereiding. Het lag in de bedoeling om in het najaar te starten met de eerste werkzaamheden. Maar bij de voorbereiding is de gemeente tegen vertraging aangelopen omdat er meer onderzoek aan de tunnel uitgevoerd moest worden dan tevoren was voorzien. De start van de uitvoering iis nu gepland in 2015.
Dit heeft de gemeente Gouda laten weten.
De toeritten van de tunnel voor fietsers zijn in de tussentijd echter wel te slecht geworden. Het straatwerk is hier onder de kwaliteitsnorm gekomen, aldus de gemeente. Daarom hebben is besloten dit nu al aan te pakken en op sommige plekken het fietspad alvast te herbestraten voor de vorst invalt. De huidige stenen zullen eruit gehaald worden en dezelfde stenen zullen na het egaliseren van de ondergrond weer teruggelegd worden. De inrichting en het ontwerp van de straat veranderen hierbij niet. Het gaat om het gebied ten zuiden van het spoorviaduct (huisnummers 1 en 2) en ten oosten van de Spoorstraat (huisnummers 2 t/m 10). De werkzaamheden staan gepland van maandag 20 oktober tot en met vrijdag 24 oktober.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl