Weekblad deGouda digitaal

Groot slotfeest na laatste kaasmarkt van het seizoen

Gouda – Met een groot slotfeest in de open lucht wordt in augustus de Goudse kaasmarkt afgesloten. Om dit feest te realiseren hebben diverse partijen, waaronder SensationKaas, het Doe Platform, de Goudse horeca en de gemeente Gouda, de handen ineen geslagen. Het is de bedoeling dat dit evenement jaarlijks terugkeert.

“We zijn er met z’n allen trots op dat er zo breed aan een kaasfeest wordt gewerkt”, zegt Jasper Kuin van SensationKaas. “Dat is altijd onze droom geweest.” De afgelopen jaren had Gouda  een kaasfeest, georganiseerd door SensationKaas, dat op vrijdagavond en zaterdag op de Markt werd gehouden. Dit jaar vinden de festiviteiten plaats op de laatste dag van de kaasmarkt, donderdag 31 augustus. “Het is de bedoeling dat we volgend jaar weer het weekend opzoeken”, zegt Jasper Kuin. Voor dit jaar was dat minder voor de hand liggend, omdat op de vrijdagavond ook het Culifeest begint.

De dag bestaat uit drie delen. In de ochtend, is er de kaasmarkt,’s middags vinden er activiteiten plaats, waaraan het Doe Platform samen met haar partners invulling zal geven. ’s Avonds vindt er een feest plaats, waarbij Goudse horeca en Sensation Kaas gezamenlijk voor een programma zorgen. De avond zal het vertrouwde beeld van Sensationkaas hebben: eten met de Anita’s en daarna een groot slotfeest met een bekende Nederlandse artiest.

Financiering
Partijen uit de stad leveren substantiële bijdragen aan het slotfeest, door onder andere financiering van de huur, schoonmaak van het terrein en de extra bijdrage voor communicatie en promotie. Zo komen er bijvoorbeeld borden langs de snelweg, gefinancierd door deze partijen. Vrijwilligers organiseren de rest van het hele feest.

Het idee voor een slotfeest komt van de samenwerkende ondernemingsverenigingen Gouda (S.O.G.), het Doe platform, de Goudse horeca, de stichting Goudse kaasmarkt, SensationKaas, de Brede School en culturele instellingen. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl