Weekblad deGouda digitaal

Grootschalig Sinterklaascircus op de Markt

Gouda – Gouda krijgt in november een grootschalig Sinterklaascircus. Vanaf 19 november staat Het Circus van Sinterklaas op de Markt, met een grote circustent achter het stadhuis. Initiatiefnemer is de Brabantse en jongste circusdirecteur van Nederland, Kevin van Geet (23).

Van Geet organiseert al twee jaar het ‘Kerstcircus Etten-Leur’. Nu wil hij een circus in de sferen van Sinterklaas. In zijn tocht langs steden viel zijn keuze op Gouda: “Hier is in 2014 de landelijke Sinterklaasintocht geweest en de ondernemers werken hier nauw met elkaar samen.” Hij klopte eerst aan bij het Sinterklaascomité. De S.O.G. nam polshoogte bij de ondernemers: “die waren gelijk enthousiast”, aldus Centrummanager Ronald van Rossum. “De Brede School werkt mee en het Sinterklaascomité.” Van Geet vindt dat een circus in het centrum hoort: “Je werkt met partijen in de binnenstad wat de Markt een perfecte locatie maakt.” Volgens Van Rossum is de warenmarkt bereid een beetje in te schikken.

Inhoud voorstelling
“Het verhaal wordt speciaal voor Gouda geschreven”, zegt Jeroen van de Berg van het Sinterklaascomité. “De rode draad begint al bij de intocht en loopt door tot aan Sinterklaas”, vult Van Geet aan. Over inhoud staat al vast dat jongleur Nigal Voets (20) zal optreden, er komen acts met (geen wilde) dieren en een Ecuadoraanse duo dat twee acts opvoert aan de Chinese mast en aan de Washingtontrapeze (kopstand). “Het zal geen standaard circusoptreden zijn”, belooft hij.

Kinderen
De Brede School wil kinderen erbij betrekken. “Het is een prachtige kans om kinderen workshops te geven in bijvoorbeeld jongleren of acrobatiek”, zegt Jan de Wild van de Brede School. “Ze gaan ook de voorstelling bekijken en ik zie ook kansen om dat onder schooltijd te doen.”

Kosten
Hoewel de begroting bij lange na nog niet rond is, wil Van Geet de voorstelling wel betaalbaar houden: “Ik wil een toegangskaartje rond de tien euro”. Als het Sinterklaascircus aanslaat wil de circusdirecteur er een jaarlijkse traditie van maken.

De eerste voorstelling begint op zaterdag 19 november om 15.00 uur. Het is een meerdaags circusevenement dat doorloopt tot zondag 27 november. Overigens staat vast dat de intocht op 12 november is.

circusjoey

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl