Weekblad deGouda digitaal

Grote slotveiling Lalla Golda in Museum Gouda

Gouda – Al het Marokkaanse keramiek en nog diverse andere zaken die de afgelopen drie maanden te zien waren op de expositie Lalla Golda in Museum Gouda worden op zondag 3 januari verkocht op een speciale veiling in het museum.

Met deze grote veiling sluit de Stichting Boughaz de viering af van vijftig jaar migratie van Marokkanen naar Gouda. De veilingcatalogus is te raadplegen op de website Boughaz.nl en op de dag zelf zijn er ook gedrukte exemplaren beschikbaar. De opbrengst is bestemd voor toekomstige projecten van de stichting.

Keramiek met bijzondere herkomst

De keramiek die wordt geveild heeft grotendeels een bijzondere herkomst. De kannen, potten en schaaltjes zijn op traditionele wijze geproduceerd en beschilderd door Marokkaanse vrouwen uit het Rif-gebergte in Noord-Marokko, de streek waaruit ook de meeste Goudse Marokkanen afkomstig zijn. De pottenbakkerij werd in 2004 opgericht, na een zware aardbeving in dit gebied, om weduwen een bron van inkomsten te bezorgen. Hun producten sloten uitstekend aan bij het thema Lalla Golda, omdat daarmee de vrouw als stille kracht achter de migratie op een voetstuk is geplaatst. Andere zaken die op de veiling te koop worden aangeboden zijn onder meer twee jurken van Bouchra Dakir, een sadari (Marokkaans bankstel) en een Oosters tapijt.

Vanaf 14.00 uur zijn biedingskaarten voor de veiling verkrijgbaar in het museum. Om 15.00 uur begint de veiling, waarbij geen veilingkosten (opgeld) in rekening zal worden gebracht. Na afloop kunnen de aangekochte spullen na contante betaling direct meegenomen worden naar huis.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl