Weekblad deGouda digitaal

Haastrechtenaar kandidaat-Kamerlid bij BoerBurgerBewegiging

Haastrecht – Haastrechtenaar Ad Merks is kandidaat voor het Kamerlidmaatschap bij de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB). BoerBurgerBeweging doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij is de stem van en voor het platteland en richt zich op (het bestaansrecht van) boeren, tuinders en vissers en op de miljoenen mensen die in de regio’s (platteland) wonen. Gerekend wordt op minimaal 2 Kamerzetels.

De Algemene Ledenvergadering van BBB keurde de kandidaatstelling van Merks op 13 mei 2020 goed. De ALV werd in verband met de coronamaatregelen online gehouden. In totaal presenteerde BBB vanavond 12 mannen en vrouwen, die kandidaat-Kamerlid zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. De definitieve volgorde van de kandidatenlijst, alsmede wie lijsttrekker wordt bij BBB, wordt op een later moment door de ALV bepaald. Tevens is BBB nog bezig met de werving van meer kandidaten. Aan het verkiezingsprogramma wordt druk gewerkt. Het conceptprogramma zal voor de zomer aan

de leden van BoerBurgerBeweging worden voorgelegd.

Ad Merks

Ad Merks (61), boerenzoon uit Brabant, nu woonachtig in Zuid-Holland, is geen onbekende in de land- en tuinbouw. Hij was jarenlang werkzaam in de diervoedersector en betrokken bij diverse boerenorganisaties, zoals Cehave, Agrovision, De Samenwerking, Cebeco- Handelsraad , Boerenbond Deurne en Eurofins-Agro. Hij is bestuurlijk actief geweest in brancheorganisatie voor diervoederfabrikanten, Nevedi en was adviseur betrokken bij de varkensvakbond NVV en de melkveevakbond NMV.

Merks is nu nog voorzitter van Stichting Het Platteland, als belangenorganisatie voor boeren en burgers actief in het Groene Hart. De laatste jaren is hij vooral in het buitenland werkzaam voor HollandDoor als expert bij het begeleiden van veehouders en organisaties in ontwikkelingslanden. Merks begeleidt projecten en traint boeren of adviseurs in de veehouderij in onder meer Azië. Ook is hij als vrijwilliger actief bij uitzendorganisatie PUM en als coördinator bij de Voedselbank in Den Haag en omstreken.

Merks wil zijn jarenlange ervaring in management en marketing graag inzetten voor de nieuwe politieke partij BBB. Binnen de partij zal hij zich met name bezig houden met veehouderijzaken, Onderzoek, Voorlichting en Onderwijs (OVO-drieluik). ‘Het zou mooi zijn

als we deze OVO-benadering ook meer kunnen gaan toepassen voor plattelandsontwikkeling en de verbindingen tussen boeren en burgers. Het platteland is de achtertuin EN de voortuin van de burgers in de stad’, stelt de Haastrechtenaar. De (internationale) ervaring van Ad Merks zal goed van pas komen in de politiek bij de Nederlandse afwegingen versus de Europese belangen op landbouw- en tuinbouwgebied. Hij is zeer bereid daarvoor minimaal 4 jaar BBB in de Tweede Kamer te vertegenwoordigen of in een van de BBB-commissies zitting te nemen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl