Weekblad deGouda digitaal
sprinter

Halvering aantal sprinters Gouda- Rotterdam

#Gouda- Stoptreinreizigers tussen Rotterdam en Gouda en tussen Nijmegen en Wijchen merken volgende week de consequenties van het evenement SAIL: wegens personeel- en materieelgebrek kiest NS ervoor de sprinterdiensten op deze plekken te halveren om rond Amsterdam voldoende capaciteit te kunnen bieden. Rover wil van NS weten of er een andere oplossing mogelijk is.

Woensdag 19 tot en met vrijdag 21 augustus halveren de sprinterdiensten tussen Rotterdam – Gouda v.v. en Nijmegen – Wijchen v.v. tot één trein per half uur om vervoer naar SAIL mogelijk te maken. Volgens NS is dit noodzakelijk wegens tekorten in de beschikbaarheid van materieel en personeel. Rover vindt het onacceptabel. “Met de jaardienstregeling zet NS een belofte neer. Reizigers moeten erop kunnen rekenen dat NS zich, behoudens overmacht, aan die belofte houdt”, stelt de reizigersvereniging.
Rover ziet zich in deze opvatting gesterkt door de andere consumentenorganisaties in het Locov, gezamenlijk roepen zij NS op de sprinterdiensten niet uit te dunnen maar een andere oplossing te zoeken. “Wij zijn van mening dat de treindiensten die u méér biedt dan het in de concessie voorgeschreven minimum, niet kunnen worden opgevat als facultatieve treindiensten, die kunnen worden geschrapt wanneer NS dat nodig vindt”, stellen de consumentenorganisaties. Rover betwijfelt of NS voldoende creatief is geweest in het organiseren van extra materieel. “Een evenement als SAIL is vroegtijdig bekend. NS zou hierop dus kunnen anticiperen met personeels- en materieelonderhoudsroosters.” Rover wil samen met de andere consumentenorganisaties met NS in gesprek over de ‘houdbaarheid’ van de dienstregeling bij evenementen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl