Weekblad deGouda digitaal

Heel Capelle verbonden met Halve Marathon en IJsselkids Run

Op zondag 6 oktober wordt er een Halve Marathon gerend in Capelle. Daarnaast is er ook een kinderloop, de IJsselkids Run. “Met 800, 1200 of 1600 meter, kunnen de kinderen kiezen uit afstanden speciaal voor hen”, zegt Maggie. “Uiteraard ontvangen de kinderen bij de finish een mooie medaille. En de nummers 1, 2 en 3 van de jongens én van de meisjes van elke afstand krijgen zelfs een beker!”

“Bij IJsselkids besteden we veel aandacht aan gezonde voeding, natuur, sport en bewegen”, zegt Maggie van den Bosch, regiomanager bij kinderopvangorganisatie IJsselkids. “Het leek ons leuk om kinderen de kans te geven mee te doen met dit grote sportevenement in Capelle. Dus zijn we de IJsselkids Run gestart.”

Een passende samenwerking

Maggie vindt de samenwerking tussen IJsselkids en de Halve Marathon van Capelle uitstekend passen. “Een onwijs mooie samenwerking”, vertelt Maggie. Sportieve activiteiten passen goed bij de kinderopvangorganisatie. “Bij IJsselkids besteden we veel aandacht aan gezonde voeding, natuur, sport en bewegen. Zo organiseren we tijdens de zomervakanties de Dolle IJsselkidsdagen met allerlei leuke activiteiten in het bos, kunnen kinderen onder BSO-tijd zwemles volgen en stimuleren we onze pedagogisch medewerkers hun sporttalent te ontwikkelen. Bewegen is gezond, voor jong en oud. Bovendien zorgt het voor verbinding omdat iedereen samen naar één doel werk: de finish. Die saamhorigheid is prachtig om te zien!”

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl