Weekblad deGouda digitaal

Hefbrug Waddinxveen nog dagen dicht

Gistermiddag kwam een schip klem te zitten onder de hefbrug in Waddinxveen. Volgens de provincie Zuid-Holland kan de reparatie wel even duren, de brug zal waarschijnlijk een paar dagen buiten gebruik zijn.

Het ongeluk gebeurde rond half drie. De achterste paal van een duwbak op het werkschip bleef onder de brug haken. Wat de oorzaak is van de aanvaring, moet nog worden onderzocht, aldus de provincie. De hefbrug in Waddinxveen wordt niet op locatie bediend, maar vanuit de provinciale bedieningscentrale Steekterpoort in Alphen aan den Rijn.

De schipper raakte lichtgewond, doordat hij geraakt werd door wat metaal. Hij is nagekeken door ambulancemedewerkers en kan weer aan het werk.

Door het ongeluk is het scheepvaartverkeer over de Gouwe bij Waddinxveen gestremd. Ook het wegverkeer ondervindt hinder vanwege de reparatiewerkzaamheden. De N207 tussen Boskoop en Waddinxveen is afgesloten tot vermoedelijk donderdag 6.00 uur. De wegafsluiting houdt verband met bergings- en herstelwerkzaamheden, meldt de VerkeersInformatieDienst. Er moet een kraan worden opgebouwd om de brug te kunnen herstellen.

Update: De reparatie van de Hefbrug na de aanvaring van afgelopen dinsdagmiddag gaan zeker tot juni duren. Dit meldde de provincie Zuid-Holland.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl