Weekblad deGouda digitaal

Hengelsportzaak aan de Walvisstraat gesloten voor 18 maanden

Gouda – Vorige week sloot op verzoek van Milo Schoenmaker de Hengelsportzaak aan de Walvisstraat. Nu is besloten dat de sluiting een periode kent van achttien maanden. Dat deed Schoenmaker op grond van de Opiumwet.

Op 8 april deed de politie een controle in het pand aan de Walvisstraat. In het pand werd een hoeveelheid drugs aangetroffen die wijst op handel in drugs. Naast de hoeveelheid drugs is er ook een vuurwapen en munitie in de winkel aangetroffen.

Gevaar openbare orde
Het is bekend dat de productie van en handel in verdovende middelen vaak gepaard gaan met geweldsincidenten en daarmee een zeer negatieve invloed hebben op de openbare orde. Het aangetroffen vuurwapen en bijbehorende scherpe patronen tonen aan dat ook hier sprake was van een ernstig gevaar voor de openbare orde, laat de gemeente Gouda weten. Daarnaast voegen ze eraan toe: “Ook het feit dat er een link ligt met OMG (Outlaw Motor Gangs), waartegen bij illegale activiteiten streng wordt opgetreden, speelt een rol in de sluiting.”

Eigenaar boos
De eigenaar van de Hengelsportzaak liet eerder al merken boos te zijn. Op de deur van de winkel hing de tekst: “Grote flauwekul. De winkel is op bevel van onze burgemeester gesloten, omdat er een klein stukje rotzooi – wat er al jaren ligt – is gevonden en wat vergeten was om weggegooid te worden. Het had totaal geen waarde. Ze zochten eigenlijk wat anders, maar konden niks vinden, omdat er geen niks was en hebben dit toen maar aangegrepen om hun gram te halen. We gaan er dan ook vanuit dat de winkel snel weer open gaat. Totale waanzin.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl