Weekblad deGouda digitaal

Hennepkwekerij in Kleiwegstraat ontdekt

#Gouda – De politie heeft maandag 8 december in een woning aan de Kleiwegstraat een hennepkwekerij met 1340 planten ontdekt en ontmanteld. De politie had meerdere tips en een melding van Stadstoezicht gekregen over een sterke henneplucht in die omgeving.
De planten groeiden in henneptenten die waren opgezet in alle vier kamers van de bovenwoning. De hennepplanten waren al oogstrijp. Doordat de stroom illegaal werd afgenomen ontstond daardoor ook gevaar voor de omgeving. De politie doet verder onderzoek en moet de eigenaar van de kwekerij nog horen.

Oproep politie: Meld hennepkwekerijen!
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl