Weekblad deGouda digitaal

Hennepkwekerij in Reeuwijk ontdekt

De politie heeft zaterdag 20 december omstreeks 22.30 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Melde aangetroffen en ontmanteld.
De politie had in eerste instantie een melding gekregen van een mogelijke ruzie in de woning. Agenten die ter plaatse kwamen hoorden van één van de bewoners van de betreffende woning dat er niets aan de hand was. Om dat vast te stellen werd in de woning gekeken. Op de zolder trof de politie echter een hennepkwekerij aan met ongeveer 200 planten. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en de twee bewoners, mannen van 33 en 56 jaar aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal. De politie nam ook een alarmpistool in beslag.

Meld hennepkwekerijen!
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl