Weekblad deGouda digitaal

Het Bespaarhuis en ZieZoo gaan samen verder onder de naam Stibbemeyster

Gouda – De wereld van de financiële dienstverlening is behoorlijk aan het veranderen en dat vraagt keuzes. Het Bespaarhuis is sinds 2007 gevestigd in Gouda en heeft in die jaren meerdere landelijke onderscheidingen ontvangen voor haar concept en dienstverlening. Een financieel dienstverlener welke adviseert op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Door de veranderende markt was Het Bespaarhuis al een aantal jaar bezig een bewuste keuze te maken om zich te focussen op de zakelijke markt. In 2013 Is de zakelijke dienstverlener Burgland Finance toegevoegd aan het bedrijf. Burgland was gespecialiseerd in pensioen- en inkomensadvies en bedrijfsverzekeringen.

ZieZoo, gespecialiseerd in risicomanagement en bedrijfsadvisering, was met vijf medewerkers gevestigd in Rijswijk. Directeur / eigenaar Marco den Haan was al geruime tijd bezig om een stap te zetten naar verbreding van haar dienstverlening en professionalisering van de administratieve processen. In het Bespaarhuis vond hij de perfecte partner.

In 2015 is de eigenaar en directeur van Het Bespaarhuis, Lennart van Gastel, zijn ondernemerschap verder gaan verbreden en een tweede horecalocatie gestart in Gouda, de Goudse Lichtfabriek. Dit is een industrieel grand café / restaurant en feestlocatie. Van Gastel: “Het ondernemerschap dat hiermee gepaard gaat en de energie die het geeft, is niet te vergelijken met de wereld van de financiële dienstverlening”. Eenmaal de smaak te pakken heeft Van Gastel, samen met zijn vrouw, thans grote plannen om een oud weeshuis te transformeren tot een boutique hotel en restaurants. Wel blijft hij als grootaandeelhouder betrokken bij stibbemeyster.

Van Gastel was op zoek om de toekomst van zijn bedrijf met 10 mensen te borgen en zocht een mede ondernemer die de rol van algemeen directeur ambieerde. Den Haan was de oud compagnon van Van Gastel, voor een periode van vijf jaar, in de periode dat de vader van Van Gastel met pensioen ging. DEN HAAN: “al die jaren daarna hebben we goed contact gehouden en dezelfde ambities getoond.” Het uiteindelijke resultaat is dat we met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018 fuseren en op de locatie in Gouda verder gaan onder de naam Stibbemeyster. Van Gastel: “Waarom die naam? mijn vader was jarenlang directeur bij het gelijknamige gerenommeerde kantoor in Rotterdam. Tot mijn vader zelfstandig verder ging met een groot deel van dat bedrijf. Aangezien het de oorsprong is van zowel mijzelf als dat van Marco vinden we het een passende naam en het vertelt het verhaal van onze oorsprong.”

Met vijftien medewerkers komt 90 procent van de omzet van Stibbemeyster uit het zakelijke segment. Risicomanagement, (bedrijfs)verzekeringen, pensioen- en inkomensadvies is hoofdzakelijk waar Stibbemeyster zich mee bezig houdt. En particulieren? Den Haan: “Dat is een serviceproduct voor ons. Hypotheekadvies verstrekken we zelf niet meer, maar hebben we uitbesteed aan een passende externe partner. Verzekeringen voor particulieren verzorgen we nog zeker, maar hierop ligt onze focus qua groei niet. Onze verwachting is dat deze producten voornamelijk via internet bediend zullen worden, dus voor de toekomst investeren wij minder in dit segment.”
De directie wordt gevormd door Marco den Haan, Frank Noomen en Lennart van Gastel.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android   

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl