Weekblad deGouda digitaal

Het GHZ bereidt zich maximaal voor op verdere uitbraak van het Coronavirus

Gouda – De uitbraak van het coronavirus in Nederland vraagt om goede maatregelen. Als Groene Hart Ziekenhuis bereiden we ons met man en macht voor op een grote toestroom van coronapatiënten.

Wij moeten ingrijpende maatregelen nemen die ons allemaal raken. Denk hierbij aan het afzeggen van geplande, niet spoedeisende operaties of het beperken van bezoek. We beseffen dat deze maatregelen grote gevolgen hebben voor de mensen die er door worden getroffen. Tegelijk merken we dat iedereen begrijpt dat deze maatregelen heel belangrijk zijn.

Als ziekenhuis zijn we continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen: landelijk, regionaal en lokaal. In het nemen van onze maatregelen werken we nauw samen met andere organisaties zoals het RIVM, de GGD en de huisartsen. De maatregelen die wij nemen richten zich op het beperken van het besmettingsgevaar en het vergroten van de zorgcapaciteit. Waar mogelijk laten we onze reguliere zorg doorgaan. Soms op een andere manier, zoals telefonisch in plaats van in het ziekenhuis. En de spoedzorg, waaronder ook bevallingen, gaat natuurlijk ook door.

Patiënten die klachten hebben zoals koorts en verkoudheidsklachten, en dus misschien besmet zijn met het coronavirus, komen via een andere ingang het ziekenhuis binnen. Er is voor hen een aparte wachtkamer ingericht. Deze patiënten dragen voor de zekerheid een mondkapje. Tevens komt er een speciale huisartsenpost voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en maken wij in ons ziekenhuis een aparte verpleegafdeling klaar waar besmette patiënten behandeld kunnen worden. De capaciteit van onze afdeling Intensive Care wordt uitgebreid met extra bedden met beademingsapparatuur.

Wij geloven erin dat we alleen samen door deze situatie heen komen: als iedereen meewerkt en zich aan de hygiëne- en andere maatregelen van het ziekenhuis houdt. Niet alleen voor uzelf, maar vooral ook voor elkaar.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl