Weekblad deGouda digitaal

Het Jeugdtheaterhuis in Gouda vernieuwt

Gouda – Deze zomer wordt er hard gebouwd aan een nieuw Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij te Gouda. Kinderen en jongeren kunnen straks (bijna) elke dag terecht in het nieuwe huis vol avontuur, fantasie en theater. Op 1, 2 en 3 oktober viert het JTH haar 30-jarig bestaan met de feestelijke opening. Nieuwsgierige aagjes kunnen alvast langskomen tijdens de sneak previews aan het einde van de zomervakantie. Gouda is de plek waar het Jeugdtheaterhuis bijna dertig jaar geleden is begonnen. Het wordt nu de plek waar de pilot gaat draaien met een volledig vernieuwd en verrassend aanbod.

Het nieuwe huis wordt een wereld waar theaterharten sneller van gaan kloppen! Je kunt er altijd toneelspelen, maar ook filmpjes kijken, filosoferen, verzinnen en theater maken op het moment dat jíj er zin in hebt. Voor jezelf of voor het hooggeëerd publiek! Er kan van alles en niets is te gek. Er wordt momenteel in Cultuurhuis Garenspinnerij druk gebouwd aan de nieuwe ruimtes, ontworpen door een oud-leerling van het Jeugdtheaterhuis. Er komt onder meer een lokaal met grote tafel, lees- en schrijfhoekjes en een boekenkast vol inspiratie, maar ook een theatertje, bioscoopje en een filmstudio op zolder. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan hier naar hartenlust aan de slag. Naast dit doorlopende aanbod, waarvoor je een kaartje kan kopen voor een tijdslot, zijn er ook de bekende musical- en theaterlessen. Iedereen kan dus helemaal zijn eigen programma samenstellen.

De musical- en theaterlessen voor kinderen van 4 t/m12 jaar bestaan uit reeksen van 7 weken. Ideaal dus om het eens te komen proberen! Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er de ActeerLABs (ook in blokken van 7 weken) en Productiegroepen, waarin wordt gewerkt aan een voorstelling. Na de zomer kun je je voor alle cursussen inschrijven via de nieuwe (nog te lanceren) website.

Vooropleiding
Speciaal voor ambitieuze jongeren tussen de 14 en 21 jaar die overwegen van toneelspelen of musical hun vak te maken, komt het Jeugdtheaterhuis met een nieuwe vooropleiding. Die gaat in oktober van start. Tijdens het traject van twee jaar krijgen de deelnemers les in acteren, dans, stemvorming, toneelschrijven en filosofie. Daarnaast wordt er gezamenlijk een theaterproductie gemaakt, die door heel Zuid-Holland wordt gespeeld. Jonge talenten kunnen zich nu aanmelden voor de selectie op 11, 12 en 19 september.

Sneak previews
Kinderen en jongeren die benieuwd zijn naar het nieuwe Jeugdtheaterhuis, kunnen een kijkje komen nemen tijdens de sneak previews. Bezoekers worden verzekerd van een mooi activiteitenprogramma én zijn als allereerste in het splinternieuwe Jeugdtheaterhuis. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen vier dagen lang spieken in het nieuwe huis, van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 augustus. Jongeren van van 12 t/m 20 jaar kunnen donderdag 16 en zaterdag 18 september naar de speciale sneak previews komen. Kosten: €10 euro per dag. Laat je verrassen en meld je aan.

Ook zijn er tijdens het Open Huis op zaterdag 11 september proeflessen voor alle leeftijden én is er de hele middag inloop mogelijk in het nieuwe Jeugdtheaterhuis. Iedereen is van harte welkom.

Alle informatie over de sneak previews, het open huis en het (doorlopende) lesaanbod is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl