Weekblad deGouda digitaal

Het nieuwe jaar is aangebroken: tijd voor een nieuwe keuken? 

 

Aan de start van een nieuw jaar vraag je jezelf misschien af of het tijd is om de keuken eens aan te pakken. In de meeste huishoudens is dit immers een cruciaal onderdeel van het huis. De hoogste tijd dus om het kook- en woongedeelte van de keuken precies zo te maken als jij wilt. In dit artikel geven we je enkele tips om je op weg te helpen. 

Begin met nadenken over de indeling
Er zijn meer dan genoeg mensen die in hun vrije tijd uren doorbrengen achter het fornuis of gezellig aan de keukentafel. Maar voor sommige mensen is een keuken alleen een noodzakelijk onderdeel van een woning en meer niet. Dat zou best eens kunnen veranderen als die keuken helemaal naar je eigen wens is. Misschien raak je wel enorm geïnspireerd door je nieuwe keuken en maak je straks net als deze broers je eigen kook- en bakvideo’s.

Het eerste wat je doet als je bezig gaat met het vernieuwen van je keuken, is nadenken hoe je de ruimte ingericht wilt hebben. Wil je het zo efficiënt mogelijk indelen met kasten en meubels of wil je juist een sobere indeling? Je kunt ook kiezen voor een woonkeuken met een kookeiland en meer dan genoeg ruimte om te kunnen lopen en bewegen. Dit maakt uiteraard een groot verschil, dus bepaal eerst hoe je de indeling het liefste ziet.

Van klein fornuis tot kookeiland
Als je alleen de minimale vereisten nodig hebt, zoals een viertal gaspitten of kookplaten, dan is het uitzoeken van een nieuwe keuken vooral een praktische aangelegenheid. Ook het design van de nieuwe keuken speelt dan wel mee, maar het draait allemaal om de functie die de ruimte heeft.

Voor de echte kookfanaten, die hier ook de ruimte voor hebben, is een kookeiland een ideaalbeeld. Deze manier van kijken naar de keuken hebben we voor een groot deel te danken aan Jan des Bouvrie. Hij zag in dat een kookeiland een goede manier was om het begrip ‘woonkeuken’ vorm te geven. Zo werd de keuken voor velen het centrum van de woning.

Een keuken is een goede investering
Iedere woningeigenaar weet dat een goede keuken “goud” waard is bij de verkoop van het huis. Daarom is kiezen voor een nieuwe keuken ook een echte investering. Zelfs als je gehuurd woont, is het een investering, maar dan in je woonplezier.

Heb je momenteel niet genoeg spaargeld beschikbaar voor een nieuwe keuken? Dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen voor deze investering. Je kunt online heel eenvoudig de maandlasten van je lening berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl