Weekblad deGouda digitaal

Het strand ver rijden? Welnee!

Ga je dit jaar niet op vakantie en wil je toch het ultieme vakantiegevoel ervaren? Ga dan een dagje naar het strand. Handdoeken, strandbal en zonnebrand mee en je bent in een andere wereld zodra je blote voeten het warme zand raken. Of rij na je werkdag niet naar huis, maar naar de kust om de zon onder te zien gaan, onder het genot van een hapje en een drankje. Zo beleef je zelfs in een avond jouw minivakantie.

Het strand lijkt voor sommige Gouwenaars wellicht ver, maar bedenk dan dat Duitse toeristen er minimaal 300 kilometer voor rijden en vaak nog veel meer. En jij bent er in hooguit 45 minuten. Wij hebben de dichtstbijzijnde stranden voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en ervaar jouw eigen vakantie-vibes aan de kust.

Wassenaarseslag: 42 kilometer – 43 minuten
Het strand van Wassenaarse slag is rustig vergeleken met de drukke stranden van Scheveningen en Katwijk. De weg ernaartoe loopt door een prachtig natuurgebied.  Je vindt er leuke strandtenten, die redelijke prijzen hanteren. Niet onbelangrijk: er zijn twee betaalde parkeerplaatsen waar je voor 5 euro per dag kunt parkeren. Na afloop van je strandbezoek kun je ook in het mooie Wassenaar terecht. Daar zijn veel goede restaurants.

Kijkduin: 43 kilometer – 41 minuten
De laatste twee jaar was Kijkduin door een grootschalige herinrichting een behoorlijke bouwput. De nieuwe, moderne (toren)appartementen zijn inmiddels klaar en hebben een mediterrane uitstraling.
Verder wordt er hard gewerkt aan de nieuwe boulevard waar veel terrasjes en winkels komen.
Als je deze zomer ergens iets wil drinken ben je vooralsnog aangewezen op de strandpaviljoens. Dat is geen straf: ga bijvoorbeeld naar strandtent Havana en je waant je in Caribische sferen, met salsamuziek en zeer vriendelijk personeel. En: het uitzicht op zee is en blijft adembenemend.

 Scheveningen: 36 kilometer – 40 minuten
Voor een internationale strandbeleving ga je naar Scheveningen. Levendigheid alom bij het strand voor het Kurhaus en bij De Pier: hier zijn vele strandpaviljoens en op de boulevard wemelt het van de eettentjes. Ook vind je er diverse attracties zoals Legoland en SEA Life. Wil je een iets relaxtere plek? Ga dan naar het gezellige Zwarte Pad in het noorden tegen de duinen. Of kies voor het strand ten zuiden van het Kurhaus, dat doorloopt tot de haven van Scheveningen. Een echt surfstrand met veel rust en ruimte en enkele strandtenten.

 Ons eigen GOUDasfalt: 1,6 km – 5 minuten
Weinig tijd en toch zin in een strandbeleving? Dan kun je terecht op GOUDasfalt. Op loopafstand van hartje Gouda ligt aan de IJssel de gele, karakteristieke pont ‘Gein’ op je te wachten. Binnen enkele minuten ben je aan de overkant en waan je je meteen op vakantie. Je fiets kan gewoon mee op de pont.

GOUDasfalt heeft een heus strandpaviljoen: Rederij de Vrijheid. Gooi je schoenen uit, loop door het zand, val neer op een van de bankjes, stoelen, kussens of zelfs ligbedden, bestel je ijskoude drankje en je dag kan niet meer stuk. Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren op het terrein van GOUDasfalt.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl