Weekblad deGouda digitaal

Het Voordeur Concert binnenkort in Gouda

Tijdens de lockdown kwamen violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard op het idee om korte concerten te geven, geheel “Corona-Proof”, gewoon bij de mensen thuis voor de deur met een speciaal hiervoor ingerichte concertbus. Zo werd ‘Het Voordeurconcert’ geboren!. Het Fonds Podium Kunsten kende een subsidie toe, zodat een concerttour door Zuid-Holland konden gaan plannen. 

Het duo is er inmiddels helemaal klaar voor en de eerste feestelijke Voordeurconcert dag vond plaats afgelopen zondag 21 maart in Alphen aan den Rijn. Maar er komen nog elk weekend Voordeurconcerten in verschillende regio’s in Zuid-Holland. Waaronder zondag 18 april in Gouda en omgeving. Je kan hiervan meegenieten door je eigen Voordeurconcert te boeken voor een tijdelijke aanbiedingsprijs. Op de website van het Voordeur Concert vind je alle informatie om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende “concert-menu’s”. Ook zijn hier verschillende live fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat u alvast in de stemming kunt komen. Voor meer informatie, bezoek www.hetvoordeurconcert.nl.

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder de internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor o.a. piano en harp welke wordt uitgegeven in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittanie en Australië door bladmuziek uitgever Broekmans & van Poppel.

Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en momenteel zijn zij wekelijks te zien in het nieuwe TV programma ‘Matthijs gaat door’.

Foto: John van Duijn

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl