Weekblad deGouda digitaal

Historische medaille voor karateka Robin van Wezel

Gouda/Spofia – De Goudse karateka Robin van Wezel heeft afgelopen zondag in het Bulgaarse Sofia brons gewonnen tijdens de KARATE 1 Youth League. De 13-jarige pupil van Karateschool Fightin’ Nabil uit Amsterdam en Budo Top Nederland uit Gouda, versloeg na een zwaar parcours in de bronzen finale van de klasse tot 47 kilogram de Griekse Marina Rounti met 3-1. De bronzen medaille is een historische: het is de eerste top-3 klassering ooit in de Youth League-serie voor een Nederlandse karateka.

Na een sterk begin met winst op McNally (Italië) en Kachkovska (Ukraine) verliest ze de kwartfinale met 3-2 van de Bulgaarse Tsaneva. In haar herkansingsreeks wint ze van Riedel (Duitsland) om vervolgens haar bronzen medaille veilig te stellen tegen de Griekse Rounti. Een schitterende podiumplaats op het allerhoogste niveau.

Als voorbereiding op de Youth League heeft ze vorige maand deelgenomen aan de Czech Open in Usti nad labem waar zij in haar eigen leeftijdscategorie U14 -50 kilogram goud wist te behalen en een leeftijdscategorie hoger U16 -47 kilogram eveneens met goud wist te vertrekken.

De KARATE 1 Youth League in Sofia kende met 1858 deelnemers uit 71 landen een niveau van wereldklasse. Dit groots opgezet evenement vond plaats in de Armeec Arena in Sofia met 17.000 zitplaatsen. De volgende KARATE 1 Youth League vindt plaats in Umag, Kroatië.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl