Weekblad deGouda digitaal

Hittegolf leidt tot record waterverbruik

#Gouda- Drinkwaterbedrijf Oasen ziet de hoge temperaturen van de afgelopen dagen direct terug in het waterverbruik. Afgelopen dinsdag is zelfs een nieuw record gevestigd, in totaal verbruikten de inwoners van het Groene Hart op die dag 154.983 m3 drinkwater. Dit zijn ruim 62 olympische zwembaden. Het oude record stamt uit de warme zomer van 2006. De komende dagen zal naar verwachting het verbruik nog verder toenemen. Oasen verwacht geen problemen voor de waterlevering. Het is wel belangrijk dat iedereen voldoende blijft drinken.

Piekuren
Het drinkwaterbedrijf ziet het extra verbruik vooral terug tijdens de piekuren. Normaal gesproken neemt rond 16:00 uur het waterverbruik toe, om na 20:00 uur weer af te nemen. De afgelopen dagen nam het verbruik pas tegen middernacht weer af. Veel mensen gebruiken meer water voor het sproeien van de tuin of voor een extra douche. Oasen raadt mensen ook aan voldoende water te drinken. “Bij hoge temperaturen verlies je makkelijk veel vocht door transpiratie. Hou daarnaast kinderen en ouderen extra in de gaten en zorg dat ook zij genoeg drinken.”

Extra alert
Oasen constateerde dinsdag dat haar klanten dertig procent meer verbruiken dan normaal. Komend weekend verwacht het drinkwaterbedrijf een verdere stijging, maar voorziet geen problemen voor de drinkwaterlevering. Het bedrijf is extra alert en houdt het verbruik scherp in de gaten. Om geen onnodig risico te lopen, zijn geplande werkzaamheden aan het leidingnet en de zuiveringsstations uitgesteld. Er is voldoende water om aan de vraag te voldoen. Wel kan het zo zijn dat tijdens de piekuren de druk iets afneemt, doordat veel mensen tegelijk water gebruiken.

 

water oase

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl