Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Hondenpotje

Goed nieuws voor de hondenbezitters in Gouda: er is ruimte voor een hondenpotje. Er blijft geld over van de hondenbelasting, dus dat kan dan mooi in een potje. Van een beetje belastingverlaging word je echt niet blij. Wel van het uitvoeren van een stukje positief hondenbeleid. Namens mijn hond wil ik een paar ideeën noemen, ter inspiratie voor volksvertegenwoordigers die hun achterban van hondenbezitters en hondenvrienden serieus nemen. Honden zijn sociale wezens, dus hun eerste wens is speelplaatsjes, waar zij gezellig met hun vriendjes los kunnen spelen. Wat kost dat nu helemaal? Een eenvoudige afrastering om het speelplaatsje heen, in het centrum bijvoorbeeld op het terrein naast het schipperscafé, in het Houtmansplantsoen, in de tuin van de Sint Jan en bij het Bolwerk. Hondeneigenaren willen de rest zelf wel doen. Voor hen is het leuk op een bankje zitten kletsen en naar hun honden kijken.

Een tweede grote wens: geen vuurwerk met oudjaar. De meeste honden vinden dat vreselijk. Ze raken totaal gestresst van al die knallen. Fijn voor de
farmaceutische industrie, die wordt slapend rijk van al die honden die volledig gedrogeerd moeten worden om de avond en nacht door te komen. En behalve dit hondenleed kunnen er jaarlijks weer een aantal vingers en ogen gespaard worden bij een vuurwerkverbod. Als kind heb ik al meegemaakt dat iedere keer als mijn vader dienst had met oudjaar er kinderen aan de deur kwamen waar vingers afgeschoten waren of een oog geraakt was. Zoiets vergeet je nooit meer. Onze hond merkte dit niet. Die lag helemaal in elkaar gedoken in het uiterste hoekje onder de bank.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl