Weekblad deGouda digitaal

Hoogbouw op voormalige van Loon locatie

Gouda – Op de locatie waar vroeger de van Loon garage gevestigd is geweest, is een plan gemaakt voor drie woontorens met in totaal 169 appartementen. Hiervoor wordt na de vakantieperiode een nieuw bestemmingsplan ter inzage gelegd voor belanghebbenden. Op de plannen kan worden gereageerd van 3 september tot 14 oktober.

Volgens het plan zal er een mix komen van prijsklassen, met daarin 43 sociale huurappartementen, 71 middeldure huurappartementen en 82 huur- of koopappartementen. De appartementen gaan voldoen aan de standaard voor levensloopbestendig bouwen. Ook worden diverse duurzaamheidseisen uitgevoerd, zoals zonnepanelen, vloerverwarming, inductiekoken, triple glas en warmte- en koudeopslag. De zonnepanelen worden bovendien aangelegd op groene daken.

Parkeren gebeurt op de begane grond en op een verdiepte etage. Hierbij wordt ook gedacht aan gebruik van zo’n 13 elektrische deelauto’s. Rond de woontorens wordt flink wat groen aangelegd.

Het plan zal van 3 september tot 14 oktober ter inzage worden gelegd. Het is nog niet bekend wanneer de bouw zal zijn voltooid.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl