Weekblad deGouda digitaal

Hoogseizoen in Gouda: ondernemers hebben het drukker

Gouda – Het is de laatste weken erg druk in Gouda. Toeristen uit diverse landen bezoeken in het hoog seizoen onze stad. Ze blijven één of meerdere dagen, logeren in hun campers op Klein Amerika, of kiezen juist voor de rust van het Groene Hart. Hoe beleven ze dat? En is het echt zo druk; wat is de ervaring van ondernemers en toeristische trekpleisters? Daarover gaat deze special Hoogseizoen in Gouda.

’t Kaaswinkeltje: “De tendens dat steeds meer toeristen ons weten te vinden, zet door. We verwachten dat het de komende weken nog drukker wordt. Het valt ons op dat er steeds meer campers staan. Dat zijn leuke toeristen en echt geïnteresseerde kopers die de tijd nemen om een praatje te maken en een kaasje mee te nemen.”

David’s Gelato: “Veel Nederlanders trekken naar het buitenland, maar omgekeerd komen ook veel toeristen onze kant op. Meer Duitsers dan Italianen, die opvallend vaak met hun campers, richting ons land trekken.”

Sint-Janskerk: “Wij zagen rond Pasen en in de afgelopen weken bezoekerspieken. Mijn indruk is dat er vooral veel buitenlandse toeristen naar de Sint Jan komen. Het bezoekersaantal schommelt sterk. Het is nu opvallend druk, dat komt waarschijnlijk ook door het minder warme weer en doordat de herbestratingswerkzaamheden zijn afgerond en de Sint Jan dus weer beter bereikbaar is. Maar we kennen ook rustiger perioden. In januari weten we of we in totaal meer bezoekers hebben gehad.”

Banketbakkerij Van den Berg: “Het gaat heel goed, we zien veel nationaliteiten, veel mensen uit Zuid-Amerika, België, Frankrijk en Duitsland. We ontvangen heel veel toeristen, het is de laatste tijd drukker. Opvallend is dat de stroopwafel steeds bekender wordt.” 

Museum Gouda: “We merken dat het drukker is. Met name de laatste maanden is het redelijk druk geweest. Je bent ook afhankelijk van het weer of het museumbezoek hoger is. De tentoonstelling ‘Op scherp’ met regionale kunstenaars, veelal bekend voor de bewoners uit Gouda en omgeving trekt ook veel bezoekers.”

De Goudse Waag/VVV Gouda: “VVV Gouda is in juli beter (plus elf procent) bezocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook hebben we voor veel mensen en groepen een Gouda arrangement samengesteld. Door de grote drukte zetten we tijdens kaasmarkten in de zomervakantie een mobiel VVV Gouda team in. Op die manier kunnen we de simpele vragen snel beantwoorden en is er aan de balie binnen meer tijd voor vragen die wat meer uitleg behoeven. Het gaat het hele seizoen al erg goed met het bezoek aan Gouda. Vooral het voorjaar was enorm druk. Ook nu zien we toegenomen drukte waar we heel blij mee zijn. We hopen dat de ondernemers daar ook baat bij hebben.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl