Weekblad deGouda digitaal

Hoogste punt zonnedak Zon op GOUDasfalt bereikt

Gouda – Op vrijdag 5 juli is het hoogste punt bereikt van het zonnedak op GOUDasfalt en dus was het tijd voor pannenbier. Een mooi moment voor de ca. 20 vrijwilligers die al weken bezig zijn met voorbereidingen voor de bouw van een zonnedak voor 348 zonnepanelen.

Omdat er geen geschikt groot dak aanwezig is op GOUDasfalt is gezocht naar een alternatieve constructie op de bestaande keerwanden op het terrein. Deze is gevonden door gebruik te maken van vier vakwerkspanten die vrijkwamen bij de sloop van een Tapis Roulant (een rolbaan) in een pand in Rotterdam, waar een van de vrijwilligers werkzaam is. In overleg met een constructeur van buro IMD is gewerkt aan een constructie waarbij deze vakwerkspanten als drager van het gehele dak dienst gaan doen. De spanten zijn zorgvuldig uit de bestaande situatie gesloopt en naar GOUDasfalt vervoerd. Op de spanten zijn stalen profielen aangebracht, gesponsord door WLT, voor de bevestiging van de houten spanten voor de panelen.

Afgelopen week is de gehele staalconstructie gereed gemaakt door de firma Hametec met behulp van kraanbedrijf Nederhoff. Nu gaan de vrijwilligers verder met het monteren van de houten spanten en de zonnepanelen. Het gehele dak, met een afmeting van 24×27 m, wordt waterdicht, waardoor er een droge ruimte beschikbaar komt. De planning is dat het dak half september gereed komt en stroom gaat leveren.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 


Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl