Weekblad deGouda digitaal

Hoogveen Fietsbeleving bestaat kwart eeuw

Gouda – Jim Hoogeveen ontwikkelde zijn passie voor fietsen toen hij in 1976 begon met wielrennen bij GRTC Excelsior. Eerst als toerrijder en later wedstrijdrijder in diverse categorieën. Door het wielrennen kwam hij in contact met een fietsenzaak in Bleiswijk waar hij de ervaring van de fietsenbranche opdeed. Naast zijn normale baan begon Hoogeveen in zijn vrije tijd hobbymatig fietsen te repareren. 

Na zes jaar in een garage aan huis fietsen te hebben gerepareerd, besloot Hoogeveen van zijn hobby zijn beroep te gaan maken. Op 21 november 1991 opende hij fietsenwinkel Hoogeveen Tweewielers aan het Driewegplein 4. “We werden een pilot-store voor de Batavusformule met een Batavus uitstraling”, legt Jim uit. De eerste Batavuswinkel van Nederland werd door Tourwinnaar Jan Janssen geopend.

Groei
In 1997 nam Jim Hoogeveen afscheid van de Batavusformule en is verder gegaan onder naam Profile Hoogeveen de Fietsspecialist.  “Onder de naam Hoogeveen Tweewielers zijn we in 1991 ook met de verkoop van vuurwerk gestart”, vertelt zoon Jeroen Hoogeveen die in 2005 in de zaak is komen werken “Dit trok een nieuw publiek aan. Mensen die vuurwerk bij ons kochten, kwamen later terug om hun fiets te laten repareren of een nieuwe fiets te kopen. In 2005 besloot Hoogeveen een winkel te bouwen aan de Goudvlinderstraat 2. De fietsenzaak groeide van 138 m2 naar 1100 m2 vloeroppervlakte en was bij de opening in oktober 2006 de grootste fietsenzaak in de regio Gouda. In 2014 is Profile Hoogeveen gewijzigd in Hoogeveen Fietsbeleving. “Onder de nieuwe naam gaan we ons verder specialisteren in e-bikes, race- en sportfietsen.”

opening-hoogeveen

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl