Weekblad deGouda digitaal

Hoornbeeck Gouda en Burennetwerk Gouda gaan samenwerken

Gouda – Mede naar aanleiding van het succes in Rotterdam, start het Hoornbeeck College nu ook in Gouda met buurtwerk: Hoornbeeck doet! Dit nieuwe project richt zich op het gratis aanbieden van hulp aan bewoners door studenten. Deze studenten volgen de opleiding Dienstverlening. Het buurtwerk is een verplicht onderdeel van hun opleiding. Het doel is om studenten positieve ervaringen op te laten doen in het belangeloos helpen van anderen, en in het ontwikkelen van relevante competenties.

Vanwege de benodigde wijkkennis en praktijkervaring heeft het Hoornbeeck College samenwerking gezocht met Burennetwerk Gouda. Burennetwerk Gouda heeft ervaring op het gebied van buurtwerk, en is een belangrijke speler in de Goudse wijken.

Een van de pioniersplekken van Burennetwerk is Ontmoetingscentrum De Walvis in Korte Akkeren. Coördinator van Burennetwerk Cor Helmond zal in samenwerking met de docenten van het Hoornbeeck College een programma samenstellen voor de studenten, en hen kennis laten maken met de bewoners, in samenwerking met de bewoners en de buurtwerkers.

Voor de wijk Korte Akkeren hopen de beide organisaties een bijdrage te leveren aan het welbevinden van de bewoners. De studenten gaan de behoeften van de bewoners in kaart brengen, en zullen hen hun diensten aanbieden. Te denken valt aan helpen van oudere mensen met de klussen die zij aandragen, het uitvoeren van praktisch werk, licht huishoudelijk werk, of het meegaan, of helpen bij sociale activiteiten.

Op 11 september wordt op het Hoornbeeckcollege om 9.00 uur de samenwerkingsovereenkomst getekend door de eindverantwoordelijken, J. Rozendaal, voorzitter van de afdeling Dienstverlening van het Hoornbeeck College, en G. Schotanus, voorzitter en bestuurder van Burennetwerk.

Voor nadere informatie, of voor het aanvragen van interviews, kunt u contact opnemen met rzj@hoornbeeck.nl 085 4838137 en schotanusg@gmail.com 06 28526536

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl