Weekblad deGouda digitaal

Huizen beschadigd door heiwerkzaamheden binnenstad

Gouda – Van scheuren in de muur tot deuren en ramen die ontzet zijn. Teresa Furlanis is een van de bewoners van de Plateelstraat die schade lijdt door de heiwerkzaamheden die in haar buurt worden uitgevoerd. “Ik word hier verdrietig van.”

Het inslaan van de heipalen voor nieuwe woningen in de Goudse binnenstad bracht forse schade aan in de woning van haar en de buren.  Teresa woont samen met haar moeder en twee kinderen. Ze maakt zich zorgen over de situatie. “Ik vind het onbegrijpelijk dat er een heivergunning voor het project is afgegeven.”

Minder trillingen
Na schademeldingen was het heien even gestopt, en ook weer hervat. De valhoogte van het heiblok is aangepast, zodat de frequentie en de trillingen minder zijn. “Het trilt minder maar mijn huis staat alsnog te shaken. Er komen meer scheuren bij.” Teresa weet zich geen raad met de oplopende schade. “Als de scheuren in onze huizen niet genoeg zijn om te stoppen, wanneer grijpen ze dan wel in?” Wel complimenteert ze de werkende partijen. “Er wordt naar ons geluisterd, alleen we worden niet gehoord.”

Zorgen
De gemeente Gouda laat weten dat de bouwwerkzaamheden gewoon door gaan omdat er geen sprake is van een constructieve onveilige situatie. Volgens Teresa valt er niet te zien hoe diep de scheuren zijn. “Welk belang is groter? Die van de bewoners of het financiële?” De buurt maakt zich ook zorgen over de afhandeling. “De situatie is al naar genoeg. Ik hoop dat er op een menselijke manier afgehandeld wordt.”

Hoe nu verder?
Omgevingsdienst Midden-Holland wijst naar de gemeente, maar wil evenals aannemersbedrijf Gebr. Blokland geen commentaar geven. Een andere gedupeerde weet te vertellen dat er woensdag op hoog niveau overleg heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en het aannemersbedrijf. Het heien zou woensdag weer stilgelegd zijn.

Heischeuren 2

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl