Weekblad deGouda digitaal
chocoladefabriekgouda

Human Library Gouda: Ontmoet je vooroordeel, ga in gesprek met een ‘levend boek’

Gouda – Op zaterdag 22 februari wordt de eerste editie van de Human Library Gouda in de Chocoladefabriek georganiseerd. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden kunnen bezoekers vragen stellen aan onder andere een oorlogsvluchteling, een homoseksueel met lichamelijke beperking, een gelovige en iemand met een regenbooggezin. De middag wordt geopend door Julia van der Sprong, Europees Kampioen rolstoelbasketbal en Erna Staal, directeur Bibliotheek Gouda. 

Lees een mens, geen boek.
Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Waarom Human LibraryHet doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Programma

14.00 uur | Welkom door Erna Staal, directeur Bibliotheek Gouda

14.05 uur | Opening door Julia van der Sprong, Europees Kampioen rolstoelbasketbal

14.15 uur | Start eerste gespreksronde

17.00 uur | Einde

Bezoekers kunnen zich gratis aanmelden voor de Human Library via bibliotheekgouda.nl/humanlibrary

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl