Weekblad deGouda digitaal

In Herstel: Stap voor stap

Tijdens de ochtendshow Goodmorning Sunshine was er weer een gast aan de telefoon: initiatiefnemer van ‘In Herstel’ Ingrid Molenaar vertelde wat zij doet en wat In Herstel precies is.

Ingrid: “In Herstel is een vrijwilligersinitiatief waar om de donderdag een ‘familieavond’ wordt georganiseerd. Hier kunnen mensen bijeen komen die iemand kennen in hun persoonlijke kring die aan een verslaving leidt. Op deze avonden hebben we het erover wat dat met je doet, hoe je ermee omgaat en wat je nodig hebt.” Deze verslavingen kunnen uiteraard van alles zijn. Van een eetstoornis tot aan een drugsverslaving, alles komt ter sprake.

Volgens Ingrid ben je verslaafd als je uiteindelijk niet meer zonder kan en hetgeen gebruikt om je goed te voelen. Voor familieleden blijkt dat het heel lastig is om een balans te vinden. De verslaafde zijn zichzelf kwijt, maar ook hun naasten kunnen zichzelf daardoor kwijtraken en daar zijn deze avonden voor. “Het is heel moeilijk om als naaste daarmee om te gaan en tijdens deze avonden bieden we mogelijkheid om je de hulp te bieden.”

Schaamte

Veel mensen vinden het lastig om over verslavingen te praten en tijdens de avonden van In Herstel is daar de ultieme mogelijkheid voor. Ingrid: “Praten helpt gewoon heel erg, want daar wordt duidelijk dat de worsteling die de mensen hebben, dat je die samen doormaakt, want alleen is het een hele zware opgave. Tijdens de avonden zitten er allemaal mensen die je begrijpen en die hetzelfde meemaken en dat geeft wel een rust van dat je weet dat je er niet alleen voor staat en dat het altijd goed is om erover te praten.”

Vanaf 28 november worden deze avonden weer gehouden en om de twee weken is er de mogelijkheid om langs te komen. Deze avonden zijn voor de naaste van verslaafde die moeite hebben om hiermee om te gaan. In deze avonden wordt er besproken wat je kan doen en worden er ervaringen gedeeld.

Locatie: Onderweg 12 – Waddinxveen

Tijd: 20:00 – 21:30 uur. Om 19:45 gaat de deur open.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl