Weekblad deGouda digitaal

De indeling van het Riverdale festival is bekend

Gouda – Niet zo lang geleden werd het officieel gemaakt: Gouda krijgt voor de allereerste keer een festival voor jongeren. “Er is te weinig voor jongeren hier en daar willen wij verandering in brengen.”

Weten wie deze uitspraak deed? Wij gingen op pad met onder andere initiatiefnemer Jos Uitterhaegen. Zie het video-verslag onderaan.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan alle voorbereidingen. “Nu het allemaal echt wordt gerealiseerd, zien we ook wat erbij komt kijken. Veiligheid is bijvoorbeeld zo’n ding. We moeten rekening houden met dranghekken, maar ook zitten we dichtbij het water en moeten er reddingsbootjes zijn”, aldus Jos.

Toch mag dat de pret niet drukken, want zoals projectmanager Thomas de Boer zegt: “Het is zo tof om hier mee bezig te zijn, wie had dat gedacht een festival voor jongeren in Gouda?”

In totaal is er plek voor zo’n 3000 festivalgangers. “De kaartverkoop gaat super goed en we hebben nog even te gaan”, vertelt producent Jasper Both. De jongens hebben dit allemaal kunnen realiseren, via crowdfunding.”We zijn op dit moment een stichting en het allerbelangrijkste is, dat de eerste editie van het Riverdale festival slaagt”, sluit Jos af.

Op zaterdag 26 mei is de start van het festival. Bekijk hier onze videoreportage:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl