Weekblad deGouda digitaal

Internationale Podcast in Gouda

Gouda – De populariteit van de podcast als contentvorm blijft onverminderd groeien in Nederland. Inmiddels luistert bijna de helft van de Nederlanders (47%) wel eens naar dergelijke audiocontent. Ook Gouda kent enkele kleine podcasts zoals Select Festival of Podcast van de Toekomst. Sinds vandaag komt daar er één bij met een ‘internationale’ allure en de naam Tiempo Gezellig. De Podcast wordt in de Podcast studio van deGouda opgenomen aan de Karnemelksloot.

Tiempo Gezellig is een Spaanstalige Podcast waar soms hier en daar Nederlands en Engels in voorkomt. Het gaat over latino’s die in Nederland wonen, studeren of werken. De Podcast bedenker en host is de 30-jarige Mexicaanse Carolina Maya die sinds mei 2020 in Nederland verblijft met haar Nederlandse partner. ”Ik woon nu bijna een jaar in Nederland en dan maak je het een en ander mee. Een andere cultuur, klimaat maar ook de diversiteit aan eten hier in Nederland” vertelt Carolina aan de redactie in het Engels en soms een beetje Nederlands.

Artikel gaat verder na de post

”Naast dat ik werk ben ik ook de Nederlandse taal aan het leren, wat een moeilijke taal zeg!” zegt ze glimlachend. ”Ik wilde een Podcast maken met mensen die uit Midden en Zuid-Amerika komen. Ik wil de taboe’s bespreken en de verschillen tussen latino’s en Nederlanders”.

Er komen verschillende mensen aan bod in de Podcast. Tiempo Gezellig trapt af met de Mexicaanse Maribel Barrera Boender samen met haar Nederlandse partner Frans. Maribel woont al meer dan 20 jaar in Nederland en spreekt ook de taal. Ze is lerares Spaans/Nederlands en heeft met haar partner sinds vorig jaar ook een sokken bedrijfje met de naam The Sock Tree.

Tiempo Gezellig is te horen op Spotify, iTunes (Apple Podcast), Soundcloud of via www.TiempoGezellig.nl. Volgende week schuift een Colombiaanse vrouw aan en in April zal de Goudse Yido Rossy aanschuiven om te vertellen over zijn ervaringen als Venezolaan in Nederland en Gouda.

Heb jij altijd al de wens gehad om een Podcast te beginnen? Informeer dan naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar redactie@degouda.nl

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl