Weekblad deGouda digitaal

Internationale top in speelronde 2 DPD Squash Eredivisie

Aankomende woensdag wordt de DPD Heren Eredivisie hervat met de tweede speelronde. Squash City, Victoria en Twente konden in de vorige ronde als enige de volle buit te pakken en gaan gezamenlijk aan kop. In komende speelronde komen er weer een aantal internationale topspelers in actie. O.a. Paul Coll (#5), Simon Rossner (#6), Gregoire Marche (#16) en nog veel meer komen in actie.

Landskampioen Victoria Rotterdam ontvangt CS Drachten/Froconsur. Een confrontatie tussen de nummer 1 en 2 van het afgelopen seizoen. Beide ploegen hebben titelaspiraties, de overwinning zal daarom belangrijk zijn voor beide teams. Het duel om naar uit te kijken is Golan vs. Kandra. Beide spelers zijn maar vier plekken van elkaar verwijderd op de mondiale ranglijst en dus belooft het een absolute kraker te worden in Rotterdam.

Een paar kilometer van de topper tussen Victoria en Drachten is wederom een topwedstrijd te aanschouwen: Squash Ridderkerk en DKTP.IT Max Beverwijk. Op papier is het lastig een winnaar te voorspellen, beide teams treden met een sterke formatie aan. Zowel het duel om de tweede als eerste positie zal een titanenstrijd worden mede dankzij de Franse topspelers Marche (#16 van de wereld), Castagnet, Serme en de Spaanse topper Pajares.

De nummer vijf van de wereld Paul Coll zal in de thuiswedstrijd de punten binnen moeten gaan halen voor MeerSquash/Hoofddorp, dat vorige week met duidelijke cijfers verloor (12-1). Coll zal het opnemen tegen de Engelse Eredivisiedebutant James Peach, die er alles aan zal doen om de droomstart van Squash City Amsterdam (dat met 12-1 won van Beverwijk) een vervolg te geven.

Promovendus Squash Almere zal aantreden tegen Coulisse/Twente. Beiden ploegen wijzigden de opstellingen niet wat betekent dat Simon Rossner (#6) en tienvoudig Nederlands Kampioen LaurensJan Anjema opnieuw aan de start zullen staan namens Twente. Terwijl Almere zal proberen te stunten met Rodrigo Obregon in de basis.

Het totale programma en alle informatie over de DPD Eredivisie is te vinden op het nieuwe platform www.squasheredivisie.nl.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl