Weekblad deGouda digitaal

Inwoners van Oudewater voelen zich het gezondst

Oudewater  – Van alle inwoners van het Groene Hart voelen mensen uit Oudewater zich het gezondst. Gouwenaars daarentegen voelen zich helemaal niet zo fit. Eén op de vier inwoners van Gouda geeft aan zich niet altijd gezond te voelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS.

De cijfers verschillen flink per stad. Zo geeft in Woerden 20,1 procent van de inwoners aan zich niet zo gezond te voelen en in Montfoort gaat dat om 19,7 procent. Oudewater valt, in positieve zin, op. Daar voelt 17 procent van de inwoners zich niet gezond: het laagste percentage in het Groene Hart.

Bij de minst fitten horen ook Alphenaren, waar maar liefst 23,5 procent van de inwoners zich niet gezond voelt. In Nieuwkoop ligt dat percentage veel lager: op 20,1 procent en in Kaag en Braassem is dit gezakt tot 19,1 procent.

Volgens het CBS zijn de verschillen in hoe mensen hun gezondheid ervaren, deels te verklaren door de verschillen in de bevolkingssamenstelling. Het zou samenhangen met leeftijd, migratieachtergrond, inkomen en opleidingsniveau. Daarom is de bevolkingsopbouw van een gemeente van invloed op de ervaren gezondheid van de inwoners.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl