Weekblad deGouda digitaal

Islamitisch Centrum Gouda krijgt een geraamte

Gouda – Gisteren is een grote stap gezet richting het realiseren en de wederopbouw van het toekomstig Islamitisch Centrum in Gouda. Na een lange periode van sloop krijgt het Centrum eindelijk een geraamte, een uitbreiding van het staal.

Aan de rechterzijde zullen twee nieuwe trappenhuizen bij worden gebouwd. En aan de linkerzijde zal in de komende weken ook nieuw staal worden gebouwd ter uitbreiding van het pand.

Het overige staal zal ter ondersteuning dienen voor de stabiliteit van het pand en als ondersteuning voor het Houtskelet en nieuwe raampartijen. Tevens zal het pand uiteindelijk worden afgewerkt met gevelbekleding.

Gouda is een stad met een relatief grote islamitische gemeenschap, maar een Islamitisch Centrum ontbreekt helaas nog. Dat betekent dat de huidige wijkmoskeeën nu voornamelijk een gebedsplek zijn en er weinig ruimte is voor maatschappelijke en culturele activiteiten voor vrouwen, mannen en jongeren.

Om die reden gaat het Islamitisch Centrum, naast de vijf dagelijkse gebeden, ook ruimte bieden voor verschillende maatschappelijke activiteiten zoals educatie, lezingen, recreatie, een podium voor integrale en interreligieuze discussies, wijkbijeenkomsten zoals gezamenlijke maaltijden en open dagen. Dit met als doel het bevorderen van de sociale cohesie.

Daarnaast ontbreekt het Gouda aan een professioneel islamitisch mortuarium waardoor de islamitische gemeenschap in Gouda aangewezen is op locaties buiten Gouda voor de islamitische uitvaartrituelen. Daar gaat met de komst van het nieuwe Islamitisch Centrum ook verandering in komen.

Het vestigen van een islamitisch maatschappelijk centrum in de wijk Bloemendaal/Plaswijk is onderdeel van de integrale oplossing voor het huisvestingsvraagstuk naar islamitische gebedsplaatsen in Gouda. Er worden hiermee 350 extra gebedsplaatsen gecreëerd voor de Goudse islamitische gemeenschap met voldoende parkeermogelijkheid op het eigen terrein. Hiermee wordt ook in de behoefte voorzien om aan de andere kant van het spoor een maatschappelijke religieuze faciliteit aan te bieden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl