Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Islamitisch Centrum: welles, nietes of anders?

Je bent voor of tegen een ­Islamitisch Centrum in de PWA-kazerne en roept steeds harder je eigen gelijk. De discussie over anders is beperkt tot ­minder van hetzelfde: minder groot en geen andere activiteiten: geen horeca, geen commercie.

Laten we het eens omdraaien: ­Horeca en wat winkeltjes maken het centrum levendig, ook leuk voor niet-Moslims. In de landen met overwegend Moslims die ik bezocht heb, was ik altijd dol op de markten. Liefst overdekt. Wat een kleuren en geuren. Zou dat niet iets voor Gouda zijn? Een vooral door Moslims gedreven overdekte markt? Toegankelijk voor iedereen. En met wat ­ruimtes er omheen, die ook gebruikt ­kunnen worden voor lessen en andere bijeenkomsten.

  Nederlandse les, die wil ik wel vrijwillig geven

 

Nederlandse les, die wil ik wel vrijwillig geven. En Arabische les, daar wil ik er wel een paar van volgen. Koranles voor Moslims en ook een speciaal voor niet-Moslims. En fietsles voor Marokkaanse vrouwen, want daar is nog steeds een wachtlijst voor. En een gratis plek voor wijkteams. Zo’n centrum vol educatie, ­cultuur en stukje commercie lijkt me goed voor de economie, de werkgelegen­heid, het zelf­respect van de Moslims en ­contact en waardering over en weer van Moslims en niet-Moslims. Naast ­educatie en cultuur is religie de derde poot van het beoogde ­Islamitisch Centrum. Waarom niet drie kleine moskeeën erbij in Gouda? Eentje in Korte Akkeren, onze grootste wijk. Eentje in Goverwelle en eentje in Gouda-Noord. Een groot centrum roept weerstanden op. Maar laten we met elkaar nu eens echt op zoek gaan naar een plek en een alternatief waar iedereen blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl