Weekblad deGouda digitaal

Italië in de Natuurwinkel

Gouda – Er zijn regelmatig proeverijen in de Natuurwinkel aan de Lange Groenendaal. “Wij vinden het altijd leuk om klanten te laten proeven wat we hebben”, vertelt eigenaresse Céline Brugman. Maar op zaterdag 17 februari pakken ze uit met een Italiaanse kok. Hij geeft een kookworkshop speciaal voor de klanten van
de winkel.

Victor Russo, van origine Italiaan en eigenaar van de gelijknamige Osteria in Leiden, introduceert een aantal van zijn bijzondere producten tijdens de workshop. Er zijn twee thema’s. ’s Morgens zal veel worden geproefd en in de middag staat het maken van verse pasta op de planning. “Zelf heb ik een passie voor Italië, en ik vind het leuk om -bijzondere -producten naar de winkel te halen. Uiteraard zijn die wel -allemaal biologisch”, aldus Céline.

Biologisch
98 procent van de producten in de Natuurwinkel is biologisch. “Dat is omdat niet alles volledig gecertificeerd biologisch te krijgen is. Dit zijn enkele schoonmaakproducten of een deel van het glutenvrije assortiment.” Een biologisch product heeft geen enkele chemische behandeling gehad tijdens de groei of verwerking van het product. Dat betekent onder meer dat er geen  kunstmest is gebruikt en dat het niet is besproeid met chemische bestrijdingsmiddelen. “Eigenlijk is het de manier van landbouw zoals  die oorspronkelijk was. Op die manier proberen we de wereld wat langer in stand te houden.”

Bewuster leven

Céline merkt dat biologisch steeds populairder aan het -worden is. Producten zijn veel makkelijker te verkrijgen dan een aantal jaar geleden. Ook in de winkel is het te merken. “We -hebben veel vaste klanten. Het zijn mensen die het heel -belangrijk vinden om bewuster te gaan leven. Voor velen is het een hele bewuste keuze en -sommigen kiezen een vegan levensstijl. Daarnaast zien we ook veel -mensen met een voedings-allergie.”

De Natuurwinkel is sinds 1994 gevestigd in Gouda. Na een jaar of tien op de eerste -locatie moest de winkel verhuizen. “We -groeiden snel uit tot een grote winkel die meer ruimte nodig had”, vertelt Céline. Ook het team is heel erg betrokken. -“Samen delen wij de passie en staan achter biologische -producten. Wij hebben veel -kennis van ons assortiment en hopen zo onze passie uit te -dragen naar onze klant.” -Iedereen is welkom bij Natuurwinkel, Lange Groenendaal 99 in Gouda.

Voor meer informatie zie: www.natuurwinkelgouda.nl 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl