Weekblad deGouda digitaal

Janny van der Heijden in jury Gouda Cheese Awards 2019

Janny van der Heijden komt naar de Gouda Cheese Awards 2019 op 6 juni. De culinair journaliste, bekend van programma’s als Heel Holland Bakt en Tijd voor Max, neemt plaats in de jury van deze wedstrijd om de lekkerste kaas van Nederland. Voorzitter van de jury is de burgemeester van Gouda, Mirjam Salet. Wie de andere drie juryleden zijn, blijft nog even een verrassing.

Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De awards worden uitgereikt in twee categorieën: Goudse jong belegen 48+ en Goudse belegen light. De winnende kazen dragen binnen hun categorie een jaar lang de naam ‘de lekkerste kaas’.

De zes finalisten
De voorrondes worden in de laatste week van mei gehouden bij het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen. Op 31 mei wordt bekend welke zes finalisten (drie kaasmerken per categorie) 6 juni het podium in Gouda zullen betreden.

Meeproeven
De keuring van 6 juni is van a tot z te volgen; alleen het juryberaad vindt achter gesloten deuren plaats. Het decor vormt de traditionele Goudse Kaasmarkt, waar boeren en handelaren nog altijd met een ‘handjeklap’ onderhandelen over de prijs. Gouda Cheese Awards start om 10.00 uur, wanneer de kaasbel wordt geluid. Natuurlijk is er voor de toeschouwers niet alleen van alles te zien en te horen, maar mogen ze vooral ook meeproeven. Het programma op de Markt duurt tot 13.00 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl