Weekblad deGouda digitaal

Jiu Jitsuka Boy Vogelzang behaalt goud op World Games

 Gouda – Jiu Jitsuka Boy Vogelzang behaalde een gouden medaille tegen de Rus Korzhavykh, dit deed hij tijdens de World Games in de -69kg klasse. 

Vrijdag 29 juli gingen de World Games in Wroclaw in Polen van start. De Gouwenaren Aafke van Leeuwen en Boy Vogelzang reisden dinsdag af naar Wroclaw (Polen) voor de World Games. Aafke was vrijdag aan de beurt, en won de eerste en tweede wedstrijd gemakkelijk. De halve finale werd vervolgens verloren. Uiteindelijk behaalde ze brons tegen de Pool Mackowiak. Op de Instagrampagina van Den Edel Gouda laten ze weten onwijs trots te zijn. ”Wij zijn übertrots op dit fantastische resultaat van onze fighters”!

De World Games worden net als de Olympische Spelen, eens in de vier jaar gehouden. Alle sporten die inmiddels in aanmerking komen om de Olympische status te krijgen, zijn vertegenwoordigd tijdens deze wereldspelen. Voor topsporters als Van Leeuwen (als 1e geplaatst op basis van world ranking) en Vogelzang (3e geplaatst) is dit het grootste evenement waar zij zich voor kunnen kwalificeren. Samen met bijna 4000 andere atleten zullen zij strijden om het felbegeerde goud tijdens de wereld spelen. Jiu Jitsu Team NL is in vijf categorieën vertegenwoordigd, twee daarvan worden ingevuld door deze Goudse sporters.

Boy vogelzang NED: WILHELMUS #theworldgamesnl #fightingjujitsu #denedelgoudanl #wroclaw

Geplaatst door Den Edel Gouda Nederland op Zaterdag 29 juli 2017

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl