Weekblad deGouda digitaal

Jong en oud maken een gezamenlijk kunstwerk

Moordrecht – In wijkservicecentrum De Kroon van de Gemiva-SVG Groep aan het Land voor Water 3 in Moordrecht hebben kinderen van groep 6, 7 en 8 van de St Josefschool samen met deelnemers van de dagopvang van De Kroon en bewoners van verpleeghuis De Reehorst een gezamenlijk schilderij gemaakt. Het idee is ontstaan uit gesprekken met de leerlingenraad. Zij wilden graag iets betekenen voor ouderen.

Op het schilderij is een boom te zien. De gedachte hierachter is dat de stam staat voor de oudere mensen, de blaadjes staan voor de kinderen en de vlinders die er tussendoor fladderen zorgen voor de verbinding. De kinderen en de ouderen genoten met volle teugen van het maken van het schilderij. De ouderen bloeiden op, zij zetten kerstliedjes in en er werden verhalen over vroeger verteld. Cliënten van activiteitencentrum De Schakel uit Moordrecht, die servicegerichte taken uitvoeren in De Kroon, zorgden voor iets te drinken met wat lekkers. Prachtig om te zien dat mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die lijden aan dementie of psychische problemen niet eng hoeven te zijn voor kinderen. Met het gezamenlijk werken aan een schilderij kwamen de kinderen op een natuurlijke manier in contact met mensen die een beperking hebben.

Het kunstwerk wordt al aan het begin van het nieuwe jaar onthuld op de St Josefschool. Hierbij zijn de ouderen aanwezig zijn. Zij krijgen van de kinderen dan ook nog een rondleiding door de school.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl