Weekblad deGouda digitaal

Jongens GZC DONK winnen titel bij NK onder de 15 jaar

Gouda/Ede – De Nederlandse kampioenschappen voor jongens onder de vijftien jaar weer dit weekend georganiseerd door Polar Bears in zwembad de Peppel in Ede. Zaterdag werden de C-jongens van de thuisploeg en WIDEX GZC Donk uit Gouda overtuigend winnaar in hun poule. De spanning zat meer in de strijd om de tweede plaats. De Zaan en ZVL-1886 speelden een gelijkopgaande strijd die in de laatste tien seconden met een penalty in het voordeel van de Leidse ploeg werd beslist.

In de andere poule vochten het Ravijn en PSV Waterpolo om de tweede plek. Tot de helft ging het gelijk op en na de helft liep PSV uit naar een duidelijke overwinning.

De eerste halve finale op zondag ging tussen Polar Bears en PSV. Na een stroeve start liep Polar Bears uit naar een ruime overwinning.
De andere halve finale was tussen GZC Donk en ZVL-1886. Ook hier hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht op en pas na het derde part bouwde de Goudse ploeg aan de overwinning.

Het team met als coach Ab van den Heuvel was het hele seizoen al onverslagen wat voor een extra druk zorgden. Desondanks wonen de jongens de Nederlandse kampioenschappen.

Het team bestaat uit Bendt, Ralf, Rinse, Jasper, Stan, Yannick, Ralph, Mart, Jonno, Tijs en Erik.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl