Weekblad deGouda digitaal

Jubileumboom Driestar onthuld door Goudse wethouder Thierry van Vugt


Driestar educatief en Driestar College bestaan vandaag maar liefst 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd vanmiddag een jubileumboom onthuld door Goudse onderwijswethouder Thierry van Vugt. Hij feliciteerde Driestar van harte en liet weten blij te zijn met hun aanwezigheid in Gouda. De bestuurders van Driestar educatief en Driestar College, Rens Rottier en Gert Bergacker, assisteerden de wethouder bij het feestelijke moment.

75 jaar geleden, op 5 september 1944 startte de Krabbendijkse hoofdonderwijzer Piet Kuijt met een onderwijscursus voor acht studenten. De kweekschool groeide uit tot een grote christelijke scholengemeenschap en hogeschool, sinds 1953 in Gouda. Op zaterdag 7 september vindt er een grote reünie plaats waarvoor zich meer dan 2500 mensen hebben aangemeld. Het hele jaar zal er aandacht zijn voor het 75-jarige jubileum.

Onderwijswethouder Van Vugt ging in zijn toespraak in op de betekenis van Driestar in de Goudse samenleving. Hij gaf aan blij te zijn met de aanwezigheid van meer dan 5000 studenten en scholieren in Gouda. Hij roemde de onderwijskwaliteit en de maatschappelijke inzet van de Driestarscholen. Hij sloot af met de oproep de volgende 75 jaar op dezelfde voet door te gaan, in samenwerking met het Goudse gemeentebestuur, scholen en het bedrijfsleven.

Gert Bergacker, bestuurder van Driestar College, ging in op de historie en totstandkoming van de diverse locaties en scholen van Driestar in Gouda. Rens Rottier, bestuursvoorzitter van Driestar educatief, blikte terug op het ontstaan van de hogeschool. Na het onthullen van de boom vond er in het gebouw van Driestar educatief een borrel plaats voor buurtbewoners.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl