Weekblad deGouda digitaal

Karnemelksloot bij Kaarslicht 2019

Gouda – Sinds zaterdag 7 december zijn de drijvende kerstbomen weer te water gelaten en de lampenkappen over de straatlantaarns gehangen. Zodra de avond viel, leverde dat wederom een prachtig plaatje op. Dit jaar met een uitbreiding van de kerststal, een fotowedstrijd en handgedrukte kaarten over de Karnemelksloot.

Veertiende editie
Wat ooit begon als een wild idee, is inmiddels een traditie geworden die niet meer is weg te denken uit de Karnemelksloot. Zodra de herfst zich aandient begint een groep actieve slootbewoners zich weer voor te bereiden op het afmeren van Kerstbomen met brandende verlichting. Het is alweer de veertiende editie van ‘Karnemelksloot bij Kaarslicht’ met een lange sliert van inmiddels 30 drijvende kerstbomen die reikt voorbij de J.A. de Vrijebrug.

Kerststal met dieren
Helemaal aan het begin van de straat is, wat de bewoners ‘de kom’ noemen, het brede stuk van de sloot in Klein Amerika. Dat is een behoorlijk winderige plek, wat het ieder jaar een uitdaging maakt om er iets moois te plaatsen dat niet omwaait of zinkt. Een aantal creatieve bewoners heeft zich ingespannen om een verlichte kerststal te maken die van twee kanten is te bewonderen en die blijft drijven. Deze is vorig jaar geïntroduceerd en dit jaar zijn er schapen bijgekomen die los om de kerststal heen drijven. We zijn benieuwd wat er volgend jaar aan wordt toegevoegd!

Fotowedstrijd
Vele passanten die door de straat fietsen of wandelen, pauzeren even om het aanblik van de verlichtte kerstbomen te bewonderen. Het was in het eerste weekend waarin de bomen te water zijn gelaten dan ook dringen op de bruggen in de straat om de mooiste foto te maken. U kunt uw foto’s insturen op deze website om deel te nemen aan de fotowedstrijd “Drijvende Kerstbomen Karnemelksloot”.

Laat de bomen drijven

Steun het project zodat de organisatie uit de kosten komen. Je kaneen  bedrag van €12,50 helpen om deze traditie van drijvende verlichte kerstbomen voort te zetten. In ruil daarvoor krijg u vier bijzondere kaarten over belangrijke thema’s van de Karnemelksloot.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl