Weekblad deGouda digitaal

Kerst in Gouda

Nog een paar dagen en dan hebben de meeste van ons lekker even vrij, in ieder geval twee kerstdagen. Zodra kaarsjesavond is geweest barst bij mij het kerstgevoel los. De ijsbaan komt er dan ook alweer snel aan en Gouda doet haar best om je in hogere sferen te brengen.

De Goudse binnenstad leent zich uitstekend voor dergelijke sfeervolle momenten. Maar toch missen we iets. Ja precies, een heuse kerstmarkt. Het is al een aantal malen geprobeerd in Gouda, maar zonder succes. Dat kwam volgens mij door de uitvoering met bijvoorbeeld gewone marktkraampjes zoals je die kent van de zaterdagmarkt. Tja, dan worden de marktmensen zelf ijspoppen en zonder glimlach heeft de markt geen uitstraling. Houten huisjes moeten het natuurlijk zijn. Alleen die staan dan mooi in de weg voor de warenmarkt op zaterdag…

Nu vroeg ik me af waarom we onze grachten niet inzetten voor een kerstmarkt. Je plaatst een aantal pontons in het water en bouwt hierop een heuse kerstmarkt of zelfs een ijsbaan. Stel je voor dat we op deze wijze de singels bij de stad betrekken of de grachten aan de Hoge Gouwe. Een kerstmarkt in de museumhaven of op een andere mooie plek. Keuze genoeg. Kijk, dat is ook Gouda Waterstad!

In Leiden weten ze hier al jaren raad mee. Daar bouwen ze een kerstdorp op de gracht, samen met een ijsbaan! Ik heb er een kijkje genomen en petje af voor het resultaat. Supergezellig en sfeervol. Daarnaast is het ook verrassend leuk om de stad vanaf het water te zien.

Ik zeg, Gouda betrek je grachten en singels in je planvorming en kies één van de vele mooie plekjes op het water voor een kerstmarkt in 2019. Kerstmuziek erbij en we kunnen dansen op het water!

Fijne kerstdagen!

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl