Weekblad deGouda digitaal
driestarcollege

Kick-off jubileumjaar Driestar hogeschool en Driestar College

De Driestar hoopt 75 jaar te bestaan in 2019. De aftrap van het jubileum(jaar) is op woensdag 5 september – de oprichtingsdatum – in Gouda. Bij deze feestelijke gebeurtenis worden zowel (oud)-studenten, leerlingen als leraren betrokken.

De Driestar is door Piet Kuijt in 1944 gestart in Krabbendijke als kweekschool op reformatorische grondslag. De naam ‘Driestar’ verwijst naar de samenhang tussen gezin, kerk en school. Deze driehoek werd in het allereerste logo opgenomen en heeft ook in het jubileumlogo een plaats gekregen. Na de watersnoodramp van 1953 vertrok de school uit Zeeland en vestigde zich in Gouda. Vanaf de jaren 60 werd de Driestar ook een school voor voortgezet onderwijs.

In 1982 werd de school gesplitst in een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (het huidige Driestar College met vestigingen in Gouda, Lekkerkerk en Leiden) en een pedagogische academie (de huidige Driestar hogeschool). Beide onderdelen zijn geheel verzelfstandigd, maar vieren samen het 75-jarig bestaan.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook