Weekblad deGouda digitaal

Kies voor ondernemend Gouda: kiesvoorlokaal.nl

Gouda – Ben jij nog in de stad geweest? Verlang je ook naar een beetje struinen, passen, proeven en kopenkopenkopen? www.kiesvoorlokaal.nl is in het leven geroepen om Goudse winkels en horecaondernemingen zichtbaar te maken en te steunen in deze crisistijd… Een tijd waarin veel mensen zijn veroordeeld tot thuisblijven, of de deur niet goed uit durven. Op de homepage van de website kies je een van de Goudse winkelstraten, waarna je digitaal een wandeling kunt maken langs de aangesloten webshops in de straat.

We vroegen enkele Goudse ondernemers naar hun bevindingen:

Casa Chow – Markt

Wat vinden jullie van het initiatief Kiesvoorlokaal.nl? 
Het is een belangrijk en goed initiatief om elke lokale ondernemer in beeld te brengen. Fijn dat dit gestart is en wij hierop kunnen staan!

Wat is het belang ervan voor jullie zaak?
We hopen bekendheid en zichtbaarheid te hebben en behouden.

Wat kunnen ‘online shoppers’ zoal vinden als ze doorklikken naar jullie Facebookpagina? 
Onze wekelijkse bezorgacties en speciale acties m.b.t. de feestdagen, wij doen dit ook vooral veel via Instagram (@casachowgouda).

Wat is jullie bestseller?
De nacho’s en onze Do-It-Yourself Cocktailpakketten.

 

Free Music High Fidelity – Turfmarkt

Wat zijn jullie bevindingen met kiesvoorlokaal.nl?
We juichen het initiatief natuurlijk toe. We hebben 52 jaar gefunctioneerd zonder webshop en zijn nog steeds gewoon fysiek geopend (dinsdag t/m zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur, op zaterdag van 12:00 uur tot 17:00 uur), maar met een webshop zijn we in ieder geval ook online zichtbaar. Voor wat de verkoop van onze producten betreft kunnen we nu nog niet echt een inschatting maken van de impact van kiesvoorlokaal.nl of een webshop.

Wat vinden online shoppers bij Free Music?
We verkopen hoogwaardige geluidsapparatuur en geluidsdragers. Voor specifieke vragen zijn mensen gewoon welkom in de winkel, mailen mag ook!

 

Lichtfabriek – Hoge Gouwe

Sharon van Gastel van de Lichtfabriek heeft zich laten inspireren door kiesvoorlokaal.nl: de LF werkt samen met lokale leveranciers en de koks werken met lokale producten. BBQ-pakketten of huisgemaakte soepen kunnen op de stoep afgehaald worden. Natuurlijk is de webshop van de Lichtfabriek ook te vinden op kiesvoorlokaal.nl!

Brownies & Downies en Jantje zag eens pruimen hangen – Korte Tiendeweg/Dubbele Buurt

Wat vinden jullie van Kiesvoorlokaal.nl?
We vinden het fantastisch! We hopen dat deze situatie met zich meebrengt dat het belang van lokaal kopen beklijft, ook als de urgentie straks minder hoog is.

Wat kunnen shoppers bij jullie vinden als ze doorklikken op kiesvoorlokaal.nl?
We hebben 1 webshop voor onze twee zaken. ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ is 14 april geopend dus mensen zijn gewoon welkom bij ons in de Dubbele Buurt. Als mensen op zoek zijn naar bijvoorbeeld leuke wooncadeaus of prentenboeken zijn ze bij ons aan het goede adres.

En welke producten mogen bezoekers echt niet missen?
We hebben een echte Goudse brownie: de Gouwnie. Deze brownie is gemaakt met witte chocolade, stroopwafelsnippers en Goudse siroop. Om je vingers bij af te likken!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl