Weekblad deGouda digitaal

Kieslijst ChristenUnie Gouda 2022

Gouda – De leden van de Goudse ChristenUnie hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Anna van Popering-Kalkman was afgelopen maart al verkozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie en staat daarom op positie één. Anna van Popering is in het dagelijks leven werkzaam als Advocaat-Partner arbeids- en ondernemingsrecht bij Bos Van Eck Advocaten in Gouda.

Nummer twee op de lijst is Petra Hamm – van Bodegraven. Zij is deze maand geïnstalleerd als raadslid na het vertrek van Theo Krins en was hiervoor actief als burgerraadslid. Zij werkt als toezichthouder bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Ze heeft veel deskundigheid op het gebied van Financiën en Zorg.

De derde op de lijst is Lennart Visser. Lennart is nieuw in de Goudse politiek en lid van steunfractie van de ChristenUnie. Hij geeft bij Driestar educatief leiding aan het onderzoekscentrum en de masteropleidingen.

Mirjam Roos staat op plek vier. Zij is deze maand geïnstalleerd als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Eerder was zij als fractiesecretaris bij de ChristenUnie betrokken. Mirjam is in het verleden werkzaam geweest als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en docent Nederlands.

De vijfde plaats wordt ingenomen door Gert van den Brink die ook deze maand is geïnstalleerd als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Hij is ook nieuw in de Goudse politiek. Gert is werkzaam bij Full Finance consultants BV als adviseur Compliance en vaktechniek voor accountantskantoren en daarnaast docent bij de Post HBO beroepsopleiding voor accountants van Full Finance opleidingen.

Christiaan Quik en Wout Schonewille keren niet terug op een verkiesbare plek na vele jaren raadslidmaatschap. Ondanks het aanvaarden van een nieuwe baan door hen beiden zullen ze wel beschikbaar blijven tot de verkiezingen in maart 2022.

David-Jan van Meeuwen, voorzitter bestuur ChristenUnie Gouda: “Als bestuur zijn we blij dat er zoveel mensen bereid zijn om de ChristenUnie te vertegenwoordigen in Gouda. De kandidaten op de lijst zijn kundig en vertegenwoordigen een mooie mix qua expertise, ervaring, netwerk, leeftijd, geslacht en kerkelijke denominatie. We hebben er alle vertrouwen in dat de mensen die in de raad gekozen worden, zich als een goed team zullen inzetten voor onze stad.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl