Weekblad deGouda digitaal

Kiesvoorlokaal steunt Goudse ondernemers

Gouda – Als je het aandurft je buiten de deur te begeven en je bent in de binnenstad, dan kun je ze bijna niet over het hoofd zien: de blauw-witte posters van www.kiesvoorlokaal.nl. Veel Goudse ondernemers zijn inmiddels te vinden op deze site, die het Gouwenaren makkelijk maakt te kiezen voor lokale producten van Goudse ondernemingen.    

Het principe is heel simpel: www.kiesvoorlokaal.nl is in het leven geroepen om Goudse winkels en horecaondernemingen zichtbaar te maken en te steunen in deze crisistijd… Een tijd waarin veel mensen zijn veroordeeld tot thuisblijven, of de deur niet goed uit durven. Op de homepage van de website kies je een van de Goudse winkelstraten, waarna je digitaal een wandeling kunt maken langs de aangesloten webshops in de straat. Een stukje kaas bij de borrelplank? Je kunt een bestelling plaatsen bij ’t Kaaswinkeltje of het Gouds Kaashuis. Macarons, een mooie slof of een lekkere punt taart? Banketbakkerijen Herfst, de Vlaam of Van Dijk bezorgen allemaal een dag na bestelling. Versgebrande koffiebonen? Klikken maar! Maar er is nog veel meer: de cocktails van Casa Chow, de wenskaarten van Primera, kleding van Art & Casey of een hobbelpaard van Miekjes Brocante. Het gemis van ‘fysiek’ snuffelen, shoppen of struinen is groot, maar op deze manier is online inkopen doen weer een beetje leuk!

Gesloten, maar toch open
We spraken met Johan de Haas van David’s Gelato en met Eugene en Sandhya van het Hofje van Jongkind. Beide zaken onderkennen de waarde van kiesvoorlokaal.nl: Hofje van Jongkind is vooral blij dat men nu toch nog kan zien waaruit het assortiment van hun koffiebar en -branderij uit bestaat, David’s Gelato geeft via kiesvoorlokaal.nl graag meer bekendheid aan het feit dat ijs nu ook thuisbezorgd kan worden.

Voorproefje
We namen alvast even een kijkje in de webwinkel van Hofje van Jongkind: vergissen we ons of ruiken we de versgebrande koffiebonen? En stel je voor dat je je vers gezette koffie kunt opdrinken bij een Koningsdag-brunch, verzorgd en bezorgd door het Hofje? Ook op Moederdag kunnen alle Goudse moeders verwend worden met een verzorgde brunch: liefde op afstand op je bord!

In de digitale vitrine van David’s Gelato kun je uitgebreid de tijd nemen om een keus te maken uit het ruime assortiment: van supertropische sorbets tot kletskop-ijs en coco-cookie-gelato’s. De bestseller van de Goudse ambachtelijke ijszaak blijft lekker vertrouwd en lokaal: de Goudse Stroopwafel Gelato.

Heb je ook zin gekregen in een digitale stadswandeling? Wil je lokale ondernemers ook steunen in deze crisistijd? Kijk dan op www.kiesvoorlokaal.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl