Weekblad deGouda digitaal

Kijkje in de keuken bij Croda

#Gouda – Croda Nederland doet dit jaar weer mee met de tweejaarlijkse Dag van de Chemie. Op zaterdag 26 september is iedereen van 10.00 tot 16.00 uur welkom om een kijkje te nemen binnen de poort van het bedrijf.

Ruim 200 medewerkers, oud-medewerkers en vertegenwoordigers van huisaannemers staan klaar om uitleg te geven bij de diverse onderdelen die langs de route op het terrein te bekijken zijn. Zowel binnendijks als buitendijks is er veel te zien en te beleven, ook voor kinderen. Zo kunnen kinderen proefjes doen in het laboratorium of hun eigen shampoo maken. Verder laat de brandweer demonstraties zien en krijgen kinderen een kijkje in de opgestelde hijskranen van Nederhof. Kinderen, jonger dan dertien jaar, kunnen alleen onder begeleiding van volwassenen het bedrijf bezoeken. Door het bedrijf is een looproute uitgezet waarbij bezoekers een kijkje krijgen binnen het bedrijf en op het buitendijks terrein.
Zo zijn de nieuwe installaties als de Puurwaterfabriek en de in aanbouw zijnde bio-vergisting te bekijken. Op het laboratorium is het dragen van een veiligheidsbril verplicht. Deze krijgen bezoekers bij binnenkomst op het terrein en mogen ze houden.

Halffabricaten
Croda is een van de grootste oleochemische ondernemingen ter wereld. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan halffabricaten, die gebaseerd zijn op natuurlijke oliën en vetten. Croda’s industriële afnemers verwerken deze producten in allerlei eindproducten die we in ons dagelijks leven tegenkomen: verf, smeermiddelen, kunststoffen, cosmetica en nog veel meer. Croda Nederland BV is gevestigd aan Buurtje 1 in Gouda. Zie
www.croda.com

croda- lab bij open dag

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook