Weekblad deGouda digitaal

Kinderboekenweek op de Casimirschool

Gouda – Op vrijdag 5 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, bezoekt Sanne Rooseboom de Casimirschool in Gouda. Zij komt in de groepen 5 en 6 vertellen over een super chagrijnig prinsesje en over het Ministerie van Oplossingen (want dat bestaat echt!). Natuurlijk vertelt zij ook over haar schrijversbestaan en mogen de kinderen haar alles vragen.

Om 11.30 uur en om 15.00 uur zal er een echte boekenmarkt in de school plaatsvinden. Dit kan dankzij de fijne samenwerking met Boekhandel Verkaaik. Zij zullen in de school boeken van Sanne Rooseboom verkopen, welke zij ter plekke zal signeren. Ook kunnen de leerlingen en andere belangstellende Gouwenaars andere kerntitels van de kinderboekenweek kopen.

Vol programma

Dat de Casimirschool lezen een warm hart toe draagt, blijkt uit het volle programma dat de komende twee weken gepland is. Het thema van deze kinderboekenweek is vriendschap en dat komt op veel punten terug. “We beginnen met een zelfbedachte voorstelling van de groepen 6 wat gaat over soorten vriendschap, ook gaan de oudste kinderen voorlezen aan hun kleine kleutermaatje die hun lievelingsboek mee naar school mogen nemen”, aldus de school.

De Casimirschool ontving al eerder schrijvers op school. Zo leerden zij tekenen onder leiding van Harmen van Straaten en zongen ze mee met Vivian den Hollander. ‘Met een schrijver in de school gaan de boeken pas echt leven’. Daarom kozen ze dit jaar voor Sanne Rooseboom die een aantal passende titels op haar naam heeft staan.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl