Weekblad deGouda digitaal

Kinderboerderij Gouda tot 18 december gesloten

#Gouda – Kinderboerderij De Goudse Hofsteden moet zijn deuren sluiten tot en met 18 december in verband met maatregelen tegen de vogelgriep. Dit hoorde beheerder Sandra Harkes dinsdagavond  18 november van het ministerie. ‘Dit is een grote klap voor ons’

Op zondag 16 november is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) de hoog pathogene variant blijkt te zijn. Deze variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte, maar de besmetting kan bovendien van dier op mens worden overgebracht. Daarom moeten ook kinderboerderijen maatregelen treffen. In eerste instantie was er een tijdelijke sluiting opgelegd tot woensdagmiddag 11.30 uur. Maar dinsdagavond kreeg Harkes al een telefoontje. “Wij vallen binnen de straal van tien kilometer van Hekendorp. Uit voorzorg mag er dus niks op en van ons terrein en alleen een minimaal aantal medewerkers is tijdens deze sluiting aanwezig op de kinderboerderij voor de verzorging van de dieren.” Woensdag is begonnen met het verschuiven van de dieren op het terrein. “Alle eenden zaten tijdelijk in de stal. Maar nu we ze voor een maand moeten onderbrengen, schuiven we met de dieren voor een betere plek.”

Financiële klap
Alle maatregelen die de kinderboerderij moet nemen zijn preventief en dus om te voorkomen dat de ziekte zich kan verspreiden. Er is geen sprake van een besmetting. Harkes gaat deze week in overleg over de financiële gevolgen.“Alles ligt stil. We kunnen geen kinderfeestjes geven, onze verhuur van de ruimte kan tijdelijk niet en alle lessen liggen stil. Het was al een zware tijd om alles financieel rond te krijgen en nu krijgen we deze klap er nog bij. We houden hoop dat we eerder open mogen. Maar dat blijft afwachten.” Op de website van de kinderboerderij is actuele info te vinden. Ook op Twitter en Facebook houdt de kinderboerderij zijn volgers van alle ontwikkelingen op de hoogte.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl