Weekblad deGouda digitaal

Kinderhulp-collecte dreigt niet door te gaan in Gouda door te weinig collectevrijwilligers

Ruim 300.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp wil er zijn voor hen en daarvoor is veel geld nodig. Van 15 t/m 20 april is de landelijke collecte, maar de kans bestaat dat deze in Gouda niet kan doorgaan. We hopen op gulle giften, maar hebben ook hulp nodig. Er is namelijk een groot tekort aan collectevrijwilligers.

De Kinderhulp-collecte kan niet bestaan zonder collectanten en plaatselijk organisatoren van de collecte. Helaas is er de laatste jaren een daling zichtbaar in het aantal actieve collectevrijwilligers. En dat terwijl de waardering van de collecte aan de geverskant juist gestegen is van 68% naar 72%, volgens onderzoek van GfK. Mensen geven graag, omdat de gift in de collectebus eenmalig en anoniem is.

Beroep op Kinderhulp verdubbeld
Een hogere geefbereidheid van de gever zou goed nieuws moeten zijn. Vooral aangezien er steeds vaker beroep wordt gedaan op Kinderhulp. De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 1.600 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. “Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen!”, aldus directeur Jan Wezendonk.

Organisatoren gezocht
Zonder collectevrijwilligers geen collecte en dus ook een heleboel  kinderen die we niet kunnen helpen. Daarom is Kinderhulp dringend op zoek naar mensen die de collecte willen organiseren. Een collecte organisator helpt met het uitdelen van de collectebussen en het tellen en afstorten van de collecteopbrengst. Het kost slechts een paar uur, verdeeld over de weken voor de collecte en nog een paar uur direct na de collecte in april.

Meer informatie en/of aanmelden via: collecte@kinderhulp.nl of op telefoonnummer 0570 – 611 899.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl